HABERLER
HABERLER

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa tarafından “Liderler Zirvesi”düzenlendi...


İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa tarafından her yıl farklı bir tema ile gerçekleştirilecek “Liderler Zirvesi”nin ilki “Uluslararası Sağlık Hizmetlerinde Beklentiler ve Çözüm Önerileri” teması altında akademisyenler, hastane yöneticileri, kamu ve özel sektör temsilcileri ile ilgili paydaşların katılımında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Tarihi Yerleşkesi’nde düzenlendi. Etkinliğe TÜROB adına Genel Sekreter İsmail TAŞDEMİR katıldı.

Zirvede, dünyada ve ülkemizde Sağlık Turizminde yaşanan gelişmeler, sorunlar, çözüm önerileri ve beklentiler değerlendirildi. 2023 Yılında Türkiye’ye bu amaçla gelecek hasta sayısının 1 milyon 250 bine, gelirin ise 2 milyar dolara ulaşması beklenmektedir. 2024 beklentisi ise bu %10 oranında artış yönünde olacak.

Zirve kapsamında İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri AYDIN ve T.C. Sağlık Bakan Yardımcısı Dr.Şuayip BİRİNCİ’nin yaptığı açılış konuşmasını takiben, Prof. Dr. Alper CİHAN ve Prof. Dr. Zekayi KUTLUBAY yönetiminde düzenlenen “Uluslararası Sağlık Hizmetlerinde Deneyimler” paneline; Bilal EKŞİ - Türk Hava Yolları A. O. Genel Müdürü, Dr. Reşat BAHAT - OHSAD Genel Başkanı, Uğur GENÇ - Memorial Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Turgut Aydın Holding İcra Kurulu Üyesi, Tahsin GÜNEY - Acıbadem Sağlık Grubu Genel Müdürü, Meri İSTİROTİ - Liv Hospital Grup Koordinatörü, Vahit KAPICIOĞLU - Dünyagöz Hastanesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili, Banu KÜÇÜKEL - Güven Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı, Esen GİRİT TÜMER - Medicana Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Prof. Dr. Gazi YİĞİTBAŞI - İstanbul Medipol Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı panelist olarak katıldılar.