HABERLER
HABERLER

Sakarya Büyükşehir Belediyesi 2025-2029 Stratejik Plan Dış Paydaş Çalıştayı Düzenlendi...


Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen çalıştayda, şehrin geleceği için sürdürülebilirlik, yenilikçilik, afet ve kriz yönetimi, turizm, kültür, sanat, marka kent, kentsel hareketlilik ve lojistik gibi 18 farklı tema ele alındı. Çalıştaya TÜROB’u temsilen üyelerimizden NG Sapanca & NG Enjoy Hotels yöneticilerinden İbrahim Kahraman ve Kübra Eyüpoğlu katıldı.

Kent protokolü, STK temsilcileri, üniversiteler, kurum görevlileri ve alanında uzman isimlerin katılımıyla gerçekleştirilen çalıştayda, şehrin yarınları için atılacak adımlar ve öneriler ile fikirler masaya yatırıldı. 

Çalıştay açılışında konuşan Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, çalıştayda yapılan anketlerde kentsel dönüşümün ve afet yönetiminin öncelik görüldüğünü ifade etti. İnsanların güvenli ve huzurlu şehir beklentisi içerisinde olduğunu dile getiren Vali Karadeniz, "Deprem konuşuyoruz; burada en iyi yapılan iş, yatay yapılaşma. Sakarya'yı 'gökyüzünü görebildiğim şehir' olarak tanımlıyorum. Birçok husus burada konuşuldu, dahası da konuşulacak. Tüm herkesin el birliğiyle çabalayarak 2029 hedeflerine ulaşılacağına inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar da 340 katılımcının ortak akıl için bir araya geldiği çalıştayda deprem ve kentsel dönüşümün önemine işaret etti. Hayalleri gerçekleştirmek için zamana ihtiyaç olduğunu anlatan Alemdar, şehrin ortak akılla geleceğini birlikte oluşturmak istediklerini vurguladı. Alemdar şunları kaydetti: "Burada herkes kentsel dönüşümü öncelik olarak ifade etti. Her birimizin birinci olarak konuştuğu dönüşümü sadece burada değil, her yerde haykıralım. İnsanımızı yaşatmak için deprem öncesi yapılan binaların mutlaka dönüşmesi gerekiyor. Bu konuda herkesin fedakarlık yapması gerekiyor. Gelin hep beraber insanımızı yaşatalım. Şehrimizin dönüşümüne katkıda bulunalım. Ekonomik kayıpları değil, manevi kayıpları düşünelim."