HABERLER
HABERLER

MATTA Turizm Fuarı Kuala Lumpur'da başladı...


Malezya’nın en büyük tüketici seyahat fuarı özelliğiyle ülkede gerçekleştirilen en önemli turizm ve tanıtım etkinliği olarak kabul edilen, Malezya Tur ve Seyahat Acenteleri Birliği (MATTA) tarafından düzenlenen MATTA Turizm Fuarı, Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’da, Dünya Ticaret Merkezi'nde kapılarını ziyarete açtı.

TÜROB – Türkiye Otelciler Birliği fuara, TGA-Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı ve Kuala Lumpur Kültür ve Tanıtma Müşavirliği ortaklığında organize edilen 108 metrekare büyüklüğündeki Türkiye standında katılıyor. Fuarın ilk günü TÜROB standını ziyaret eden T.C.Malezya Büyükelçisi Emir Salim Yüksel, Nevşehir Valisi Ali Fidan, Kuala Lumpur Kültür ve Tanıtma Müşaviri Mustafa Korkutata, THY Malezya Müdürü Mustafa Kemal Kızılay ile Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Habil Uluer TÜROB Genel Sekreteri İsmail Taşdemir ile bir araya gelerek pazara yönelik beklentiler ve yapılan çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundular.

Fuara yönelik kısa bir değerlendirme yapan TÜROB Başkanı Müberra Eresin "TÜROB olarak çok yönlü devam eden tanıtım çalışmalarımız kapsamında MATTA turizm fuarına ilk kez katılıyoruz. Malezya, bulunduğu Güneydoğu Asya bölgesinde çok önemli bir turizm merkezi olmasının yanında ülkemiz açısından da coğrafi yakınlığı olan Endonezya, Singapur, Filipinler ve Tayland ile birlikte önemli bir kaynak pazar. Güneydoğu Asya Bölgesinden ülkemize bu yıl gelecek ziyaretçi sayısının 600 bini geçmesini bekliyoruz. Bölgede en büyük ilgi İstanbul, Kapadokya, Pamukkale ve Konya destinasyonlarına yoğunlaşmış durumda. Fuarda yaptığımız temaslarda Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine de talep oluşmaya başladığını memnuniyetle gördük” dedi.

Fuar 8 Eylül 2024 Pazar gününe kadar ziyarete açık kalacak.