HABERLER
HABERLER

L'Etape by Tour de France, 19-20 Ekim tarihlerinde ilk kez İstanbul'da koşulacak...


Tour de France organizatörlerinin 1993 yılında, Tour de France tanıtımı ve amatör bisiklet tutkunlarının da büyük yarışın bir parçası olmasını sağlamak amacıyla başlattığı L'Etape by Tour de France Serisi'ne 23. ülke olarak kattıkları, 20 Ekim 2024 Pazar günü İstanbul’da koşulacak Türkiye etabı olan L'Etape Türkiye organizasyonuna ilişkin koordinasyon toplantısı İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde, İstanbul Vali Yardımcısı Sayın Ünal Kılıçarslan başkanlığında düzenlenen toplantıda değerlendirildi. TÜROB adına Genel Sekreter İsmail Taşdemir’in katıldığı toplantıda ilgili kurum ve kuruluş temsilcileri ile yarışma organizatörleri etkinlik sırasına yapılacak işlemleri gözden geçirdi. 

Yarışmaya büyük çoğunluğu Türkiye olmak üzere yaklaşık 30 ülkeden 3 binden fazla bisikletçinin katılımının beklendiği L'Etape Türkiye by Tour de France; 106,8 kilometrelik "Uzun", 55,8 kilometrelik "Kısa" ve 6,7 kilometrelik "Aile ve Çocuk" parkurlarından oluşacak. Tüm parkurlar için başlangıç ve bitiş noktası ise Beykoz'daki Küçüksu Kasrı olarak belirlendi. Yarışma 3 yıl süresince İstanbul’da düzenlenecek.

Yarışmanın yapılacağı 20 Ekim 2024 Pazar günü; yollar kademeli olarak, yarışmanın başlangıç ve bitiş noktası olan Küçüksu Kasrından itibaren Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Seyrantepe, Beykoz, Polonezköy, Ağva bölgesinde taşıt trafiğine kapatılacak.